Rahim Sarkması ? Tedavileri , Cözümleri

2 Nisan 2010 Cuma 02:05 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

Sırtın ve karnın alt kısımlarında ağrı ve rahatsızlık yakınması olabilir. Belirtiler nelerdir? Hafif sarkmada herhangi bir belirti olmayabilir. Bazen de genetik olarak bu destek yapıları zayıf olabilir. Bazen dışarıdan görünecek kadar aşağıya gelebilir. - Barsak hareketlerini düzenlemek için lifli gıdalar alın.

Fazla kilolu kişiler, kronik öksürük yakınması olanlar ve ağır yük kaldıranlarda daha şiddetli formlar görülebilir. Nasıl tanı konur? Jinekolojik muayene ile doktorunuz tanıyı kolayca koyacaktır. - Kegel adı verilen pelvik kasları güçlendiren egzersizleri düzenli yapın.

Çeşitli su ve hava içeren tipleri vardır. Çocuk doğurma ve yaşlanma bu zayıflığın nedeni olabilir. Sarkma yüzünden bazı kadınlar; öksürürken, hapşırırken ve gülerken idrar kaçırabilir, idrar ve gaita yaparken güçlük çekebilirler. Neler yaparak bu problemle başa çıkabilirim? Rahim sarkması riskini azaltmak için çeşitli şeyler yapabilirsiniz: - Fazla kilolarınızdan kurtulun.Rahim, normal bulunması gereken yerden aşağıya, vajinaya doğru sarkmıştır. Orta derecede, karnın aşağı kısımlarında ağırlık ve bir top üzerine oturuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Diğer bir yolsa vajinal yoldan ameliyatla rahimi çıkarmak veya abdominal yoldan bağları kuvvetlendirmektir. Tedavisi nedir? Rahim sarkması tedavisinin bir yolu, rahimi yerinde tutabilmek için pesser adı verilen lastik bir yapıyı vajene yerleştirmektir. Ciddi sarkmada, rahim dışarıdan görülür ve vajinada büyük bir kitle varmış hissi yaratır. Uzun süre ayakta kaldığınızda yakınmalarınız artabilir. Cinsel ilişki sırasında ağrınız olabilir. Nasıl oluşur? Rahimi yerinde tutan kas ve bağların zayıflaması ve gerilmesi nedeniyle oluşur.

Comments (0)

Yorum Gönder