Rahim Kanser - Rahim Kanseri Tedavileri - Cözümleri - Doktor önerileri

2 Nisan 2010 Cuma 02:09 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

Genellikle menopozdan sonra 50-70 yaşları arasında ortaya çıkar. Doktor muayenehanesinde genellikle anesteziye gerek olmaksızın, rahimin iç yüzeyinden, analiz edilmek üzere küçük bir parça alır. Bu kanama endometriyal kanserin sebep olduğu bir kanamayla karıştırılırsa, teşhis gecikir. Günümüzde, östrojen takviyesi yöntemi çok daha düşük dozda östrojeni, ayın belli bir kısmında projesteronla birlikte kullanarak uygulanmaktadır.

Şişmanlık endometriyal kansere zemin hazırlar. Bu nedenle, uygun bir östrojen tedavisi görüyorsanız, bu sizin nüfusun geri kalan çoğunluğundan daha fazla kanser riskine sokmaz.Rahim kanserine, rahimin iç yüzeyinde yani endometriumda başladığı için endometriyal kanser de denir. Belirtiler varsa, doktor endometriyal biopsi yapar. Araştırmacılar kesin sebebini bilmiyorlarsa da menopozdan sonra alınan östrojen takviyesinin katkısı varmış gibi görünmektedir. Amerikalı kadınlara musallat olan en yaygın kanser türüdür ve erken yakalandığında hemen her zaman tedavi edilebilir. Hatta tedaviyi de (ameliyat ve ışın tedavisi) zorlaştırır. Teşhis Rahim kanseri erken safhalarda belirti göstermez. PAP Smear testi, olayı vakaların yarısından daha azında yakalayabilir ve muayene sırasında da farkedilmez.

İlk işaret vajinada kanamadır. Rahim kanserine yakalanma ihtimali yüksek olan kadınlar; hiç doğum yapmamış olanlar, 52 yaşında h~l~ adet görenler, kısırlık veya düzensiz adet problemleri olanlardır. Ancak menopoz belirtilerine karşı östrojen tek başına alınırsa kanamaya neden olabilir. Doğum kontrol hapı kullanan kadınların endometriyal kanser olma ihtimalleri azalır. Daha kesin bir teşhis için kürtaj gereklidir. Belirtiler - Menopozdan sonra vajina kanaması; - Menopozdan önce ağır kanamalı adetler veya iki adet arasında kanama; - Vajinadan pembe, sulu bir akıntı. Rahim kanseri varsa, biopsi çoğunlukla bunu tespit eder.


Comments (0)

Yorum Gönder