Adet öncesi sendromu - Prentenstruel tansiyon

3 Nisan 2010 Cumartesi 16:34 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

Nasıl Belirlenir:Kadın sinirli ve alıngan olur. Vücutta genel şişme oluşur. Kanama öncesi ağrının sebepleri çok sayıdadır. Ayrıca sakinleştiriciler, ağırılık ve şişkinlik hissini gidermek için idrar söktürücüler bazen yararlı olur.

Daha kolay kavga eder, melankoliden depresyon geçer. Kolayca ağlar.Âdet öncesi sendromu 23-48 yaş arası hemen hemen her kadında görülür. Yani östrojenler çok, progesteronlar azdır. Kanamadan önceki hafta boyunca daha birçok rahatsızlıklar ortaya çıkar. Göz çevresi siyahlaşır, saçlar şekle girmez. Nasıl önlenir: Âdet öncesi sendromu neden kaynaklanır ve neden kadınların 90′mı hedef alır? Bazılarına göre, aylık iki dönemi ayarlayan yumurtalık hormonlarının aşırı artmasından kaynaklanmaktadır.

Uzun süreli tedbirlerde hormonal kürler faydalıdır. Eksik olan progesteron (lutein) hormonu kullanılır. Bazıları sinirsel olaylardan, sıvı ve tuz birikiminden ileri geldiğini söyler, önleyici tedbir olarak istirahat, ılık duş, parasetemol alımı yararlı olur. Tartı bir iki kilo artar, ayak bilekleri şişer, tansiyon yükselebilir. Gençlerde ergenlik sivilceleri artar. Bir de doktor, kontrolü altında alınacak olan küçük dozda progesteron (lutein hormonu) alımı yararlıdır. Ancak sırtta ve karnın alt bölümünde hissedilen ağrı tek belirti değildir. Tedavisi:Âdet öncesi gerilimin tedavisi, her gün iki saat, sakin bir yerde yatak istirahatidir. Bazılarına göre, bir dengesizlik sözkonusudur.

Comments (0)

Yorum Gönder