Dış gebelik

3 Nisan 2010 Cumartesi 16:36 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , ,

0

Ancak kısırlık vakalarında mikrocerrahi uygulanır. Tedavisi:Cerrahidir. Nasıl belirlenir?:Hamilelik normal olarak sürdüğü sürece dış gebeliğin bir belirtisi yoktur. Kadın ani ve şiddetli bir sancıdan şikayet eder. Ancak ikinci üçüncü aydan sonra gebelik bozulunca şiddetli ağrı, kanama gibi komplikasyonlar ortaya çıkar.

Yüzü sararır, nabzı düşer, başı döner, bulanık görmeye başlar, soğuk terler döker ve kusar. Nasıl önlenir?:Dış gebeliğin sebebi, yumurtanın rahme ulaşmasını engelleyen faktörlerde aranmalıdır. Bunlar tübalar çevresindeki yapışmalar, yumurtalık ve tüba iltihaplarının sonucu olabilir.Döllenmiş yumurtanın rahim dışına yerleşmesine dış gebelik denir. Ağrı komplikasyonları önlemek için erken teşhis çok önemlidir. Olayın tekrarlanmaması için cerahhın dış gebeliğin yerleştiği tübayı almsı doğru olur. YUmurta ya tübaya, ya yumurtalığa ya da karın boşluğuna yerleşir.

Bartholin bezi iltihabı

16:36 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Bu bez vajinaya yumuşak bir sıvı salgılar. Sıvının çıktığı bir kanal vardır.Vajinanın dışa doğru açıldığı yerde iki yandan bulunan Bartolin bezinin iltihaplanmsıdır. Nasıl belirlenir?:Hastalık, kadının yürümesine engel olur. Tedavisi:Özellikle ateşli durumlarda antibiyotik kullanımı yararlı olabilir. Zaman zaman bu şişlik içindeki abse boşalarak küçülür. Ancak radikal çözüm iltihaplı bezenin alınmasıdır veya cerrahi müdahale ile boşaltılmasıdır.

Dudaklarının arasında şiddetli ağrı veren bir kızarıklık ve şişlik mevcuttur. Nasıl önlenir?:Bartolin bezinin iltihaplı şekilde şişmesi daha çok sıcak aylarda görüldüğünden, yaz aylarında temizlik kurallarına daha çok dikkat edilmesi gerektirir. Bu kanalın tıkanması ve bezin iltihaplanması bir şişkinliğe yol açar

Adet öncesi sendromu - Prentenstruel tansiyon

16:34 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Nasıl Belirlenir:Kadın sinirli ve alıngan olur. Vücutta genel şişme oluşur. Kanama öncesi ağrının sebepleri çok sayıdadır. Ayrıca sakinleştiriciler, ağırılık ve şişkinlik hissini gidermek için idrar söktürücüler bazen yararlı olur.

Daha kolay kavga eder, melankoliden depresyon geçer. Kolayca ağlar.Âdet öncesi sendromu 23-48 yaş arası hemen hemen her kadında görülür. Yani östrojenler çok, progesteronlar azdır. Kanamadan önceki hafta boyunca daha birçok rahatsızlıklar ortaya çıkar. Göz çevresi siyahlaşır, saçlar şekle girmez. Nasıl önlenir: Âdet öncesi sendromu neden kaynaklanır ve neden kadınların 90′mı hedef alır? Bazılarına göre, aylık iki dönemi ayarlayan yumurtalık hormonlarının aşırı artmasından kaynaklanmaktadır.

Uzun süreli tedbirlerde hormonal kürler faydalıdır. Eksik olan progesteron (lutein) hormonu kullanılır. Bazıları sinirsel olaylardan, sıvı ve tuz birikiminden ileri geldiğini söyler, önleyici tedbir olarak istirahat, ılık duş, parasetemol alımı yararlı olur. Tartı bir iki kilo artar, ayak bilekleri şişer, tansiyon yükselebilir. Gençlerde ergenlik sivilceleri artar. Bir de doktor, kontrolü altında alınacak olan küçük dozda progesteron (lutein hormonu) alımı yararlıdır. Ancak sırtta ve karnın alt bölümünde hissedilen ağrı tek belirti değildir. Tedavisi:Âdet öncesi gerilimin tedavisi, her gün iki saat, sakin bir yerde yatak istirahatidir. Bazılarına göre, bir dengesizlik sözkonusudur.

Rahim iltihaplanması - Nasıl Önlenir ? Neler yapılmalı

16:32 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Doğum, düşük veya kürtaj sonrası mikrop kapma ile oluşur. Tablo daha da ağırlaşır. Bazen endometrit gibi mikropların yol açtığı gerçek anlamda bir enfeksiyon sonucudur, ya da mekanik doğum kontrol araçlarının (spiral, diyafram gibi), uygun kullanılmamasından kaynaklanır. Endometrit tedavi edilmediği takdirde iltihap rahim adalesine kadar yayılır ve metrit oluşur. Sık sık jinekolojik muayeneden geçmek, akıntı görüldüğünde (hangi renk olursa olsun) hemen vajinal örnek testi yaptırmak seksüel partner değiştirmemek ve akıntıya sebep olan rahim ağzı yâralarınını yakılması yoluyka iltihabi odakların ortadan kalkması sağlanır. Nasıl belirlenir? -Rahim iltihaplanmasının en belirgin özelliği beyaz akıntılardır. Servisit durumunda, rahim boynu, özel bir metotla yakılır veya dondurulur. Nasıl önlenir? -Mikrobik paraziter veya travmatik rahim iltihaplarım önleme yolu hiyjen temizlik kaidelerine önem vermektedir. Bütün beyaz akıntılar bu anlama gelmez ama çoğunluğu öyledir. Ayrıca istirahat, fitil şeklinde lokal tedaviler uygulanır. Tedavisi: Antibiyotik, antiiltahibi ilâçlar ve antiseptiklerden oluşan genel bir kür gerekir.

Son yıllarda lazer ışınları ile de servisit veya rahim boynu yarası tedavi edilmektedir. Organın en derin kısmı hedef alındığından endometrit, (rahim iç zarı iltihabı) en hacimli kısmı hedef alındığında metrit, (rahim adalesi iltihabı) rahim boynu hedef alındığında ise servisitten söz edilir. Rahim boynu iltihabı (servisit) ise müzmin akıntı ve cinsel ilişki esnasında ağrıya sebep olur.Rahim iltihaplanmalarına metrit, endometrit ve servisit denir.

Endometrit yani rahim içi zarı ihtihabı kanlı pis kokulu akıntı, kasık ve bel ağrısı, ateşe sebep olur.

Rahmin Ters Durması ( Retrovert Rahim )

04:21 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Kadınların 20’sinin rahmi, öne doğru değil de, arkaya doğru dönüktür. Bununla birlikte, büyük tümörler gibi endometriyoz ya da ameliyattan kaynaklanan adezyonlar da rahmi arkaya doğru itebilir. Eğer hiçbir belirti gözlenmiyorsa, tedavi gerekli değildir.Bazı kadınların rahminin (devrik) ters olduğu söylenir. Çoğu kadında belirti gözlenmez ama bazılarında adet sırasında bel ağrıları ya da cinsel ilişki sırasında sırtta baskı ya da ağrı görülür. Rahim genellikle doğuştan bu pozisyondadır. Rahminiz, ömrünüz boyunca ters pozisyondan normal pozisyona ve tekrar ters pozisyona dönüşler geçirebilir.

Genellikle endişe edilecek bir durum yoktur. Rahmi arkaya doğru duran kadınlar, hamilelik döneminde, rahmi öne doğru duranlardan daha fazla bel ağrısı çekmeye eğilimlidir.

retrovert

Rahim Dışa Sarkması

04:18 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0


rahim_7

Rahim sarkması rahmin vajinaya sarktığı bir durumdur. Bu olağan destek olmazsa, rahim, bir bağırsak hareketi, idrara çıkma ya da bir öksürük sırasında karındaki baskıyı arttırarak normal pozisyondan dışarı itilir. Peser bir diyafram gibidir; rahmin sarkmayı önlemesine yardım etmek için rahim ağzına bitişik takılır. Vajina içine sürülecek bir estrojen kremi vajinal dokuların eski gücüne kavuşmasına yardım eder. Düzenli aralıklarla temizlenmesi ve doğru takılıp takılmadığı kontrol edilmesi gerekir. Ameliyat olmak istemeyen ama rahmi yerinde tutmakta güçlük çeken kadınlar için, peser adı verilen bir alet çoğunlukla yeterli desteği sağlar. Kegel egzersizleri pelvik taban kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olabilir. Belirtileri arasında, leğen kemiğinizin aşağısında ağırlık ve baskı, bel ağrısı, idrar tutamama veya cinsel ilişki sırasında ağrı yer alır. Belirtileri kontrol altına almak zorlaştığında, ameliyat, rahmi destekleyen yapıları onarabilir ya da yenileyebilir. Histerektomi de bir seçenektir. Çocuk doğurma ve menopozla meydana gelen değişiklikler, vajina duvarlarını ve rektumu zayıflatabildiği gibi, rahmi destekleyen bağ dokularını da zayıflatabilir. Tedavi rahim çevresinin zayıflık derecesine bağlıdır. Şiddetli vakalarda, vajina deliğinden dışarı çıkıntı yapar.

Doktorunuz pelvik muayene sırasında rahim sarkmasını kolaylıkla tanılayabilir.

Rahim Mantarının Bitkisel tedavisi -

04:14 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

0

Süzülerek elde edilen sıvı banyo suyuna karıştırılır. Süzülerek elde edilen sıvı, şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırıla rak karıştırılır.Rahim Mantarının Bitkisel Tedavisi Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:Çörek otu, Kasnı ağacı (şeytan tersi), Ada çayı, Beş parmak otu, Kekik, Bal Hazırlanış Şekli:* Çörek otunun taneleri sert bir zeminde dövülerek ezilir. Hazırlanan şerbetten tedavi süresince günde üç bardak ısıtılarak içilir. Ezilen taneler on beş dakika süre ile kaynar suda dem lenir. * Ada çayı, kekik otu veya beş parmak otu yirmi daki ka süre ile kaynar suda bekletilir. Süzülerek elde edilen sıvı dinlendirildikten sonra, te davi süresince günde üç fincan içilir. * Kasnı ağacının kökleri bir saat süre ile suda kayna tılır.

Hazırlanan bu karışımla günde iki kez oturak banyosu yapılır.

Rahim Mayasılın Bitkisel Tedavisi - Doktor önerileri

2 Nisan 2010 Cuma 08:48 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , , ,

0

Elde edilen toz, lapa kıvamına gelinceye kadar ba dem yağı ile yoğrulur. * Kabuklu mercimek havanda dövülerek toz haline ge tirilir. Tedavi süresince, hazırlanan bu şerbetten soğutularak, hastaya iki saat ara ile bir fincan içirtilir. Yatmadan önce, rahme hazırlanan bu fitilden konur. Elenerek elde edilen toza, fitil kıvamına gelinceye kadar badem yağı ilave edilerek yoğrulur.

Hazırlanan bu lapa yatmadan önce rahme konur.Rahimde Mayasılın Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:Nar kabuğu, Kabuklu mercimek, Nane yaprağı, Badem yağı, Yağmur suyu, Bal Hazırlanış Şekli:* Nane yaprakları, nar kabuğu ve kabuklu mercimek toz haline gelinceye kadar havanda dövülür. * Bal, yağmur suyunda yirmi dakika kaynatılarak şer bet hazırlanır.

Rahim Yelinin Bitkisel Tedavisi - Rahim Tedavileri - Doktor ÖNerileri

08:45 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , , ,

0

Hazırlanan karışım beş dakika süreyle suda kaynatılır.Rahim Yelinin Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:Şimşek ağacı (Çulak ağacı), Yulaf unu, Kimyon, Mesteki, Bal Hazırlanış Şekli:* Şimşek ağacının kökü ve kabukları kırk sekiz saat suda dinlendirilir. Dinlendirilen kök ve kabukları ezildik ten sonra sirkeli suda kaynatılır.

Tedavi süresince hazırlanan bu şerbetten, sabah ve akşam birer bardak içilir. Süzülerek elde edilen sıvıdan yemek arası bir fincan içilir. Nohut iriliğinde hazırlanan haplardan günde üç adet yutulur. * Kimyon ve mesteki dövülerek toz haline getirildikten sonra elenir. Süzülerek elde edilen po sa, hap kıvmına gelinceye kadar yulaf unu ve bal ilave siyle karıştırılarak yoğrulur. * Şimşek ağacının kök ve kabuklarının kaynatılma sından süzülerek elde edilen sıvı, şerbet kıvamına gelin ceye kadar bal ile karıştırılır.

Rahim Ağızı Kanseri ( Tedavisi ) - Doktor Önerilieri

08:43 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

0

Bu değişimler, normal hücrelerden ne kadar farklı göründüklerinin derecesine göre bir ila üç arasmda derece lendirilir. Artık bizler, bu hücrelerin kanserleşmeden önce bir dizi değişim geçirdiğini biliyoruz. Alman parçalar, laboratuvara gönder ilir. “Yayma”, serviks yüzeyinden, ufak bir fırça ya da tahta bir spatula yardımı ile nazikçe koparılan hücre ler tabakasına denir. Tam olarak hücrelerin değişimine neyin neden olduğunu bilmiyoruz ancak eğer her kadın düzenli olarak servikal yayma aldırır ise, anormal hücreler muhtemelen kanser gelişmeden önce tedavi edilebilir. Eğer anormal hücreler, kanser öncülü safhada yakalanırlarsa, tedavi çabuk ve kolay olur. Hücreleri öldürmek için lazer kullanılabilir ya da serviksin bir parçası bir ameliyatla çıkartılabilir.Serviks (rahim ağzı) kanseri için yapılan test nedir? Serviks (rahim ağzı) kanseri için yapılan teste yayma ya da pap testi denilir. Serviks kanseri önlenebilir mi? Bir açıdan evet. Hatta hastaneye yatmadan, ayakta da yapılabilir. Bu değişimlere servikal intraepitelial neoplazi (CİN) ya da displazi (bozuk hücreler) adı verilir.

Rahim Kanser - Rahim Kanseri Tedavileri - Cözümleri - Doktor önerileri

02:09 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

0

Genellikle menopozdan sonra 50-70 yaşları arasında ortaya çıkar. Doktor muayenehanesinde genellikle anesteziye gerek olmaksızın, rahimin iç yüzeyinden, analiz edilmek üzere küçük bir parça alır. Bu kanama endometriyal kanserin sebep olduğu bir kanamayla karıştırılırsa, teşhis gecikir. Günümüzde, östrojen takviyesi yöntemi çok daha düşük dozda östrojeni, ayın belli bir kısmında projesteronla birlikte kullanarak uygulanmaktadır.

Şişmanlık endometriyal kansere zemin hazırlar. Bu nedenle, uygun bir östrojen tedavisi görüyorsanız, bu sizin nüfusun geri kalan çoğunluğundan daha fazla kanser riskine sokmaz.Rahim kanserine, rahimin iç yüzeyinde yani endometriumda başladığı için endometriyal kanser de denir. Belirtiler varsa, doktor endometriyal biopsi yapar. Araştırmacılar kesin sebebini bilmiyorlarsa da menopozdan sonra alınan östrojen takviyesinin katkısı varmış gibi görünmektedir. Amerikalı kadınlara musallat olan en yaygın kanser türüdür ve erken yakalandığında hemen her zaman tedavi edilebilir. Hatta tedaviyi de (ameliyat ve ışın tedavisi) zorlaştırır. Teşhis Rahim kanseri erken safhalarda belirti göstermez. PAP Smear testi, olayı vakaların yarısından daha azında yakalayabilir ve muayene sırasında da farkedilmez.

İlk işaret vajinada kanamadır. Rahim kanserine yakalanma ihtimali yüksek olan kadınlar; hiç doğum yapmamış olanlar, 52 yaşında h~l~ adet görenler, kısırlık veya düzensiz adet problemleri olanlardır. Ancak menopoz belirtilerine karşı östrojen tek başına alınırsa kanamaya neden olabilir. Doğum kontrol hapı kullanan kadınların endometriyal kanser olma ihtimalleri azalır. Daha kesin bir teşhis için kürtaj gereklidir. Belirtiler - Menopozdan sonra vajina kanaması; - Menopozdan önce ağır kanamalı adetler veya iki adet arasında kanama; - Vajinadan pembe, sulu bir akıntı. Rahim kanseri varsa, biopsi çoğunlukla bunu tespit eder.


HPV – İnsan Papillomavirus (Genital Kondilom) - Tedavileri - Cözümleri - Doktor önerileri

02:06 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , , , ,

0

Yoğun genital siğilleriniz varsa, yoğun kanamadan kaçınmak için sezaryen do ğum gerekebilir. Doğum öncesi ilk muayenelerinizden birinde yapılan Pap Smear, bu problemi nizin olmadığından emin olmanızı sağ lar.

Hamilelik döneminde bazı tedavi lerden, örneğin lazerle tedavi veya ilaç uygulamalarından kaçınmalıdır. Ayrıca bebeklerde do ğumdan sonra gırtlak papillomlan (ses tellerinde küçük iyi huylu tümörler) oluştuğu bilinmektedir. Proble mi doktorunuzla konuşun. Bazı HPV türleri genital siğillere ne den olur; bazı genital siğil türleri rahim ağzı kanserine neden olabilirler. Genital siğilleriniz varsa, ilk doğum öncesi muayenede doktorunuza söyle yin. Na dir durumda da, doğum sırasında vajinayı bloke ederler.İnsan Papillomavirus (HPV), aynı za manda genital siğillere neden olan virüs tür. HPV, anormal Pap Smearlar’ın ana nedenlerinden biridir. Siğilli cilt bölgeleri, ge nellikle hamilelik sırasında genişler.

Rahim Sarkması ? Tedavileri , Cözümleri

02:05 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

0

Sırtın ve karnın alt kısımlarında ağrı ve rahatsızlık yakınması olabilir. Belirtiler nelerdir? Hafif sarkmada herhangi bir belirti olmayabilir. Bazen de genetik olarak bu destek yapıları zayıf olabilir. Bazen dışarıdan görünecek kadar aşağıya gelebilir. - Barsak hareketlerini düzenlemek için lifli gıdalar alın.

Fazla kilolu kişiler, kronik öksürük yakınması olanlar ve ağır yük kaldıranlarda daha şiddetli formlar görülebilir. Nasıl tanı konur? Jinekolojik muayene ile doktorunuz tanıyı kolayca koyacaktır. - Kegel adı verilen pelvik kasları güçlendiren egzersizleri düzenli yapın.

Çeşitli su ve hava içeren tipleri vardır. Çocuk doğurma ve yaşlanma bu zayıflığın nedeni olabilir. Sarkma yüzünden bazı kadınlar; öksürürken, hapşırırken ve gülerken idrar kaçırabilir, idrar ve gaita yaparken güçlük çekebilirler. Neler yaparak bu problemle başa çıkabilirim? Rahim sarkması riskini azaltmak için çeşitli şeyler yapabilirsiniz: - Fazla kilolarınızdan kurtulun.Rahim, normal bulunması gereken yerden aşağıya, vajinaya doğru sarkmıştır. Orta derecede, karnın aşağı kısımlarında ağırlık ve bir top üzerine oturuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Diğer bir yolsa vajinal yoldan ameliyatla rahimi çıkarmak veya abdominal yoldan bağları kuvvetlendirmektir. Tedavisi nedir? Rahim sarkması tedavisinin bir yolu, rahimi yerinde tutabilmek için pesser adı verilen lastik bir yapıyı vajene yerleştirmektir. Ciddi sarkmada, rahim dışarıdan görülür ve vajinada büyük bir kitle varmış hissi yaratır. Uzun süre ayakta kaldığınızda yakınmalarınız artabilir. Cinsel ilişki sırasında ağrınız olabilir. Nasıl oluşur? Rahimi yerinde tutan kas ve bağların zayıflaması ve gerilmesi nedeniyle oluşur.

Kadınlar Masturbasyon Sırasında neden Şidetli Acı ve Ağrılar Çeker ?

1 Nisan 2010 Perşembe 17:31 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , , ,

0

Her ay ka dınların işlerinden birkaç günü «kadınların doğal bir yükü» olarak yitirmeleri kesinlikle gereksizdir. Birincisi, rahimde gelişme ya da duruş bozuklu ğundan olabilir.Niçin bazı kadınlar menstruasyon sırasında şid detli ağrılar çekerler? Bunu önlemenin yolu yok mu?Sancılı aybaşı, birçok rahim ve yumurtalık has talıklarında görülebilir. Fibroid urlar, yumurtalık kistleri ve yumur talık çevresindeki iltihaplanmalar da sancıya neden olabilirler.

Görülüyor ki, tedaviden önce, tam bir pelvis mua yenesiyle, gerçek nedenin açık olarak teşhis edilmesi gerekmektedir. Ne yazık ki, pek çok kadın, o günlerinde başla rına gelecek kaçınılmaz bir sefaleti daha başlangıç tan bütünüyle kabullenmekle yetinirler. İkinci olarak da rahim ağzındaki ya da kendisin deki hastalıklardan, iltihaplardan olan sancılı aybaşları gelir. Böylece, günlük normal işler kesintisiz olarak sürdürülebilir. İlaçlar, hormonlar ve özellikle kontrollü egzersizlerle bu perişan edici günler ağrısız günlere dönüştürülebilir. Çünkü bu durum onların sandıklan gibi değildir. Doktorlar bunları, birinci ve ikinci derecede nedenlere ayırırlar. Ağrının temel nedenlerinin tedavisinden kaçın mak işi çözümlemez.

Rahim pozisyonu normal olmadığı zaman sık raslanan durum mudur ?

17:28 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Güç vakalarda, en iyisi ameliyattır. Bir dolgunluk ve rahatsız edici ağırlık duygusu ile birlikte bazen normal barsak hareketlerinde ve id rara çıkmada zorlanma söz konusu olabilir. Basit vakalarda tedavi, peser, yani rahmin ağzına takılan kauçuk halka ile destek sağlanarak yapılabilir. Modern doğum bakımı, bu hastalığın sıklık ve şid detini azaltmıştır. Orta ya şı geçmiş, özellikle birçok doğum yapmış kadınlarda, kadınlık organlarını yerinde tutan kas ve bağlar za yıflar ve rahmi askıda tutamaz olurlar, vagina da nor mal durumunu koruyamaz.Bana, rahmimin pozisyonunun normal olmadığını söylediler. Bu, sık rastlanan bir durum mudur? Kadınlarda bazen rahim düşüklüğü olur.

Bununla beraber, prolaps, yani dü şüklük, yine de başgösterir. Kuşkusuz bu konudaki karar, rahimdeki düşüklüğün şiddet ve ilerleyişi derecesi üzerinde operatörün ya pacağı değerlendirmeye göre verilir. Böylece, daha memnuniyet verici sonuçlar elde edilir ve rahatsız edici belirtiler hemen kaybolur.

Yumurtalıklarda Kist olursa Gebeliği önler mi ? Cevabı içerde

17:19 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Bu, bir basketbol topu kadar büyüyebilir ve baskı ya parak, birçok rahatsızlığa neden olabilir. Ağrı geçince, unutuyorum. Bazen ağrı veriyor, bu yüzden üzülüyorum. Çoğunlukla kist sonradan kaybolur.İki yıldan beri, yumurtalıklarımdan birinde büyük bir kist bulunduğunu biliyorum. Bütün yumurtalığı çıkarmadan operatörün kisti çıkarması da öyle az görülen bir durum değildir. Birçok yumurtalık kisti tipleri vardır. Eğer bir yu murtalık kalırsa, gebe kalma konusunda bir umut var mıdır? Sağlıklı bir yumurtalık kaldığı takdirde, gebe ka labilirsiniz. Bu bilgi, kaygınızın bir bölümünü geçirir sanırım. Bununla beraber, sorununuzun, bir çocuğunuz da ha olması isteğinizden ayırt edilmesi gereken başka bir yanı da vardır.

Yumurtayı rahime götüren Fallop kanalı da açık kalmalıdır. Si zin durumunuzda, gecikmek doğru değildir.

Bazen kist sapı üzerinde bükülüp, karın ağrısı, bulantı, kusma yaparak, ilerlemiş apandisiti andıra bilir. Bazen de, kist daha da büyür, ağ rı ve basınç yapar ve normal aybaşı dönemlerini ak satır. Yumurtalık kistiniz, sizin sağlığı nız bakımından ele alınmalıdır. Genç kadınlarda özel bir tip müköz kist bulunur. Her ay yu murtalıkta, yumurtlama sırasında atılan yumurtayı yuvalamak için küçük bir kist oluşur. Doktoru nuzun tavsiyesini dinleyin. Bu kist çıkarılırsa yeniden gebe kalıp üçüncü bir çocuk sahibi olamayacağım diye üzülüyorum. Operatörünüz, kistin alınması gerektiğini söylü yorsa, bu oldukça basit ameliyatı ihmal edip ilerde birçok komplikasyon oluştuktan sonra işi ele almak, akıllıca olmaz.

Rahim ve İdrar Kesesi Sarkması Tedavileri

17:15 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , , ,

0

Ancak yukarı çekme operasyonlarının çok da uzun ömürlü olmadığı bilinmelidir. Vajina daraltılması operasyonuna tıpta vajinoplasti adı verilir. Yapılan operasyonun tipine ve yapan cerrahın tekniğine bağlı olarak 3-5 yıl içersinde tekrarlama riski ortaya çıkabilir. Böylelikle doğum sonrası vajina genişlemesi yakınması olan kadınların şikayetleri azalacak ve cinsel yaşamdan da eskisine oranla daha fazla tatmin sağlanacaktır. Ailesini tamamlamış bir kadında genital organ sarkması durumunda uygulanan tedavi şekli genellikle rahimin vajina tarafından çıkarılması ve ön ve arka vajina duvarlarındaki fazlalıkların çıkarılarak vajina daraltılması şeklindedir. İdrar kaçırma sorununun tedavi edilmesi için daha farklı ameliyat tekniklerinin kullanılması gerekebilir. Günümüzde ailesini tamamlamış bayanlarda çocuk taşımaktan öteye bir fonksiyonu olmayan rahimin alınması sarkmalarda uygulanacak en akılcı tedavi şeklidir. Vajinoplasti konusunda daha fazla bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.Rahim sarkmasının tedavisi kadının yaşına, hastalığın derecesine, kadının genel sağlık durumuna ve daha sonra çocuk doğurmak isteyip istemediğine göre değişir.

Rahim ve İdrar Kesesi Sarkması

17:13 Gönderen Melih Mert Ünal
Etiketler: , ,

0

Sezaryan ile doğum yapmış olan kadınlarda ve hiç doğum yapmamış kadınlarda ise sarkma çok daha nadir görülür. Bu şikayete, her zaman olmamak kaydıyla, genellikle idrar kaçırma da eşlik eder. En ileri ve oldukça ender görülen durumlarda idrar hiç tutulamaz ve idrar torbasına gelen idrar burada depolanmadan direkt olarak dışarı boşalır.

Genital organlarda sarkma sorunu yaşayan kadınların diğer bir sorunu da zor doğumlarda ortaya çıkan yırtıkların vajinada genişleme şikayetine yol açmasıdır. Sarkmanın şiddetinin artmasıyla birlikte gülme, cinsel ilişkide, hatta ayakta durma, gibi durumlarda da idrar kaçırma sorunu ortaya çıkar. Bu durum kadının eşiyle cinsel yaşamda sorunlar yaşamasına, çiftin eskisi gibi cinsel yaşamdan zevk alamamasına neden olabilir. Genellikle sadece rahim değil onun hemen önünde ve arkasında yer alan idrar torbası ve kalın barsağın son kısmı da rahimle birlikte sarkma gösterir. Yaş ilerledikçe ve özellikle yapılan doğum sayısı arttıkça bu bağlar esnekliklerini kaybeder ve böylece genital organların vajina içine sarkmasına neden olabilirler. İdrar kaçırma sorunu en hafif şekliyle yalnızca öksürme, aksırma ve ıkınma durumunda ortaya çıkar. Bu durum da özellikle öksürme, hapşırma, ağır bir nesne kaldırma gibi karın içi basıncını artıran durumlarda kadının vajina içerisinde bombeleşen idrar torbasını eliyle hissetmesine neden olur.Rahim sarkması cinsel organların, bu organları karın içersinde sabitleyen bağların özelliklerini yitirmesi nedeniyle aşağıya vajinaya doğru yer değiştirmeleridir.